Sep 17, 2010

Bridezella Mood : Ada Idea X ?

Few things ade kat kepala saya...

1) Aksesori kahwin.. Nak pakai tiara.. tapi, which one worth it.. beli or sewa saje.. Include jugak ngan yang en abang sy punye rantai n kerongsang kat tanjak tuh.. Mungkin saya patut survey kat brightsail ngan pengantinmelayu tak?


Cantik Tiara Ni




common tiara yg ade..



2)  And walaupun baju n veil dh siap.. tudung bagaimanakah? Mahu tudung yg nampak macam ni.. mungkin anak tudung yg cantik ngan selendang chiffon kat luar.. Veil saya simple saje... Camne nak dapat tudung camni?

cantik kan tudung Era ni..





3) Lagi satu... di manakah boleh dapat inner yg shining ckit... mama tamo sy pakai korset kat luar plak sbb ikat2 kat blakang tuh.. ump...


Ok... mahu jumpa ekhwan catering... serious stress.. 5 weeks to go.. cam helpless saje feel nye..

5 comments:

Khumaera Ismail said...

lawa la pic tiara tu..
erm..kalo sy, tgk dulu tempt yg kite nk sewa tu..check samada diowg guna yg baru or lama..sb sy dh penah tkena mase nikah haritu diowg bg tiara yg dh ilang batu..dahla mahal sewa..nyampah~!! last2 utk sanding nanti beli sendrik aje..puas ati den..huhu~

Nora a.k.a Aira said...

nora pernah beli kat brightsail dear. murah dan lawa =) kalo xsilap ada blogger yg wat sewa tiara dan barang2 lelaki tu. try bloghoping =)

Hana said...

khumaera : tu la.. terfikir jugak kalo sewa dah tak chantek pon tak besh gak kan..

nora : thanx nora.. dah tengok kat brightsale.. not bad la harga die..

ElyaElmo said...

hana.klo hana suke kumpul tiara semua tu, better beli je la. If, pakai kejap je, pakai bridal butik nye pun ok.
Veil or tudung bleh tanya ngn Koleksi Vispera...ramai mmber2 blogger tempah dgn die...;)

inner shining tu macam mana ye?

Hana said...

Elya : ade tanye 2 tempat.. harga sewa tiara je pon dah mahal.. dah nak same baru dh.. xtau la if leh jumpa yg murah. Sbb tu tak sure nak beli ke sewa..Elya tempah tudung kat vispera ke? inner tu.. takde kot.. sebab corset tuh kan satin so shine ckit.. kalo ade inner yg lebih kurang senang la.. tengok korset muslimah pon tak shining camtu.. so kaler tu takde la rasenya :(