Sep 7, 2010

La Luna di Miele.. n shopping raye..

hehe.. mode berangan saje.. :)


Actually, memang takde plan pon nak pergi mane lagi untuk honeymoon..
Sebab tak confirm lagi final budget camne kan.. and cutiku sudah bertambah tiada.. uwaa..


Pas cuti raya hanya berbaki 13 hari je.. mahu kawen nak cuti lame.. huhu.. mungkin tunda saje ke taun depan.. tengok la cam mane.. tapi sabtu haritu pergi jugak MATTA fair.. ramainye orang. Saje je tengok - tengok pakej ape yang menarik kot2 ade yang berkenan but end up tak booking pon sebab tak tau nak gik mane.. haha.. mungkin gik dekat - dekat je dulu kot.. tengok la Cameron ke Penang yang accessible ngan kereta sendiri. Tu pon masih tak tau nak pergi bila.. tengok la weekend mane2 yg rase cam nak pegi.. Yang pastinya dah mengangan -angankan percutian ke Korea satu hari nanti.. haha.. sempat lagik.. Korea la, Australia la, Turki la.. Europe la.. kalo ade duit memang semua nak pegi.. bile nak cukup duit tak tau la lagi bila.. tunggu pencen agaknya.. :p tapi en abg kate.. takpe ek.. nanti bawak die jenjalan kat Itali sbb sy dah tau sikit2 kat sane camne.. OK! insya Allah nanti if de rezeki..  Sy suke je kalau nak pergi lagi.. hehe.. classmate sy dlu ade couple dh berumur ckit dari Jepun dah brape kali dah datang Itali sebab diorang suke environment die.. siap blaja language lagi saje2.. :)

Yang pastinya weekend lepas hanya la untuk shopping raye.. :) Pas pergi MATTA fair trus gik Jalan TAR.. en abg sy itu memang sibuk nak cari baju pengapit die.. first pegi hari sabtu.. pergi kat kedai Aniz tu.. memang murah... sepasang ngan sampin cuma RM80 ++ je.. en abg pon pe lagi.. beli sepasang untuk dia.. beli sepasang untuk pengapit die.. kire baju raye die la tuh.. :) saya cuma beli 3 helai tudung berharga RM10 kat pasar.. hehe.. nak banyak kan stok tudung nak gik opis :D pastu hari ahad sibuk nak carik songkok nikah  plak.. Iwan cakap takpe la.. kite gik PKNS je la.. pegi2 tak bekenan di hati la plak.. tapi sy dapat la cari inner yang kale lebih kurang untuk pakai time kahwin nanti.. gik kl jugak la lastnye :D huhu.. besh2..  jalan - jalan kat pasar yang jual baju raye tu jumpe la ade orang tu lelong baju raye sepasang RM50 je.. murahnye.. en abang sy jumpa baju kale silver.. dah RM50... beli jugak la.. tak tau la baju pengapit ke baju sendiri.. cam baju sendiri je.. :p sy pon beli untuk adik sy sepasang.. nak suh die pakai malam nikah nanti..

Die cakap kat saya.. suke tengok budak - budak skarang banyak pakai baju cotton.. sebab nak matchingkan baju raye purple die.. saya beli jugak cotton purple sepasang.. yang ade manik2 tu.. boleh la.. dalam RM80 sepasang.. pastuh leh jadi baju opis kan :D tu la.. tanak beli baju raye kunun... dh beli 2.. kaftan satu, cotton satu.. so yang lain tu baju yg tempah dlu tak pakai lagi.. hehe.. tapi saya cuti sampai selasa je.. tak beraya lame pon. Cuti kan sudah takde :(

Pastu, semalam en abg sudah dapat email suh amek kad kawen.. yeye.. siap.. hari ni bleh tengok kad kawen.. pastu smalam saya dpt msg dari orang yg buat souvenire sy.. sy call balik.. die cakap souvenire sy kena tunda hujung bln 9 sebab ade org khianat hancurkan yg die dh buat.. kesian akak tu... takpe la, hopefully dapat hujung bln 9 ni.. macam - macam dugaan di bulan puasa ni.. ade orang yg kawen ujung bulan 9 nih.. lagila.. kesian akak tu kena pulun siapkan orang tu punye dulu.. takpe, doa semoga lepas ni smue berjalan lancar..

2 comments:

-nurul farihah- said...

cuti nurul pon tggl 13 hari je lps raye nih..xle nk bwk ke thn dpn la nmpknyer utk cuti kawen lame2..hehe..

Hana said...

2 la.. maybe paling banyak pon cboleh cuti 9 or 10 hari je.. so nak jenjalan taun depan la kot