Sep 24, 2010

When The Ticker Don't Show Months anymore..

Lihat la di ticker saya itu.. hanye tunjuk minggu saje :D Well, honestly rasenya macam still banyak lagi benda nak buat..  di hujung - hujung ini lagi pening.. hehe.. Tambah pulak dengan musim kenduri dan raya, tetamu datang beraya.. kawan jemput beraya.. dan majlis kahwin kawan - kawan jugak.. Plus jugak ngan appointment nak confirm ini itu with vendor.. Minggu ni jadi penuh sikit la.. Harap - harap semua berjalan lancar seperti schedule saya.

Few things lepas balik raya..

1)  DOOR GIFT
Door gift.. Cousin saya sudah hantar doorgift saya dan Iwan yg diorang tolong bawakkan skali.. (TQ!) Tapi masih ade lagi 6 kotak dekat Pak Su saya di PD.. tengok la nanti diorang akan singgah bila nak balik kampung. Last week mase kat Jalan TAR terus cari riben untuk nak ikat.. so riben pon dh beli.. tinggal nak ikat saje.. tapi thank u tag tak siap lagi.. Iwan will help me with that.. rasenya sempat ni.. boleh la kerahan tenaga lepas ni, ajak Along n Acik tolong.. My dad la yg paling risau skali.. nanti tak sempat ikat camne? Thank you tag takde ke? My mom even pk nak tambah doorgift with something else.. akan cuba diuruskan dalam minggu ini.. Plus, for kids.. ingat nak bagi lollipop but I couldn't get the price yg ok selepas negotiate ngan dealer tu.. so ingat takpe la.. will search other cheaper option.. But still got some doorgift yang tak dapat lg dari pembuat tu.. will contact and confirm

2) PENDAFTARAN NIKAH
Surprise tak mine haven't really complete yet.. Last time nak buat, bulan puasa susah sikit nak cari orang.. mereka berterawih kan.. Iwan punye pon complete mase bulan puasa quite last2.. then raye.. pastu balik ni la baru pulun.. mintak jiran fotocopy IC.. then dua kali cari tok penghulu baru dapat sign untuk borang mastautin.. Seb baik Allah mudahkan saya harini.. pas sign Tok Penghulu tengah hari tadi.. dapatla kejar Tok Kadi plak malam ni.. so esok pas Jumaat leh pergi pejabat agama..

3) TUDUNG
Tak suke bile pk tak tau nak pkai tudung pe.. nak cari - cari kaler.. nak cari orang jait manik.. lastnye contact je Pn Vispera.. so maybe akan settle kan tudung dengan dia..

4) BAJU
Dah contact Unaisah pasal baju nikah so.. fitting maybe ahad or isnin.. Iwan punye samping ngan tanjak lagi satu then my shoes and accessories blom lagi.. but shoes expect akan siap on end of this month and baju untuk hantaran pon tengah follow up

5) CATERING
Mama dah confirm menu with Ekhwan Catering for sanding, tinggal caterer for nikah.. maybe just amek my officemate je since his sister with his share baru bukak restoran. Still waiting for his quotation.. rasenye on je kot..

6) VIDEO
Sudah jumpa LH mediatv semalam.. :) dah bagitau on flow event yg simple saje itu dan add on bayaran sebab booki:ng haritu bayar sikit sgt :D Dapatla tengok video LH and discuss2 smalam.. cuma tinggal nak confirm on list lagu yg sy suke, yg boleh dimasukkan ke video..

7) GUESTBOOK TABLE DECO
Finally decide untuk deco simple saje.. Iwan is so IKEA lover.. so boleh tak just jalan - jalan kat IKEA sambil discuss on how to deco.. and recycle.. lastnye trus decide untuk simple deco and beli je kat situ barang - barang deco.. so almost done on that..

8) JEMPUTAN
Dah jemput kat fb.. all my dearest friends.. so agak panjang list.. memandangkan sy dlu skolah asrama so I'm close with all my friends.. ktorang kan together for 5 years.. and my batch ade like 160 org.. so mostly ramai yg sy jemput unless tak dpt trace diorang.. jemputan online dah start buat.. now, list officemate dh ade and waiting untuk bg jemputan to officemate.. tak masuk my sis friends yg rmai jugak sy kenal same yg of course my sis akan ajak..

Currently begitu la perkara - perkara yg dapat settle and pending.. adeh, masih banyak lagi nak buat...

2 comments:

sharifuddin N shakina said...

tggl 4 mggu je lagi..waa..good luck sis..

Hana said...

huhu.. tu la.. nebes je.. thanx kina