Oct 12, 2010

Tentang Dia.. ( i )

Bila pikir - pikir still banyak benda nak citter tapi tak cerite pon... :D
Esok saya akn mulakan countdown dari angka 10.. ump.. tak lame lagi saya akan jadi wife to my beloved darling,  Iwan.. Mungkin ade yang pernah bace entry pasal contest dina halim dulu..


Entry tu memang tulis untuk contest.. n ade la kesah serba sedikit tentang saya dan dia.. :) Ye, kami kenal masa umur saya 16 tahun.. tapi die 7 tahun lebih tua dari saya.. tapi mase tu kawan - kawan saje.. tak serius declare couple. What to expect? SPM pon blom lagi mase tu... Kami kenal kat mane? hehe.. tu la.. sape kate takde cinta online.. ktorang dlu chatting - chatting la.. pastu calling - calling.. dah after few months baru jumpa.. (bajet teruterubozu citter with luv :p ) Time tu zaman remaja.. cam tak takut plak nak jumpa.. tapi jumpa kat shopping complex yg ramai orang.. siang - siang hari.. so, Alhamdulillah.. semua ok saje..  

So skarang.. everytime pergi subang parade mesti nak senyum sendiri ingat peristiwa dulu.. macam mane sy tunggu die sambil tengok gift kat memory lane.. dan die dengan tak acinya jenguk dari tingkat atas.. then baru turun tegur saya.. kebetulan plak baju kami sama warna :) macam dah kenal lame plak.. ade chemistry tak? jumpa tu pon skejap je.. over an oreo ice cream.. then sy pon balik..  kanak - kanak bawah umur mak marah tau balik lambat.. :p

The 2nd time jumpa, my sis sebuk2 nak kenal siapa die.. mase sy suh die hantar gik jumpa Iwan, dia pun curik2 jenguk.. so kenalkan jugak.. tapi bagus gak.. then my dad pon tahu saya kawan dengan Iwan.. ok la tu.. so Iwan can pick me up in front of my house.. :p and my parents tak la worried sangat.. kalau tak sy jalan kaki snirik la naik komuter.. siap after SPM tu Iwan ajak saya kuar makan malam pun, abah bagi. Kalo tak saya jumpa die siang saje..

1st time makan malam ngan dia..  macam candle light dinner plak..  bukan restoran besar, sederhana je tapi sy happy :) hehe... cam romantik plak.. sy tak pernah pon couple ngan sesiapa sbelum tu.. takde pon orang nak bawak saya kuar makan malam.. n Iwan wat saya rase chantek n special.. :)  "jgn jeles".. uh, if dengar lagu today was a fairy tales tu.. walaupun pkai tak berape comel pun die wat sy rase comel.. (oh, jgn muntah ! ) hehe..

Saya tau.. tak semua laki pandai nak cakap kat girl die yang girl die chanteq.. but sometimes, they can make you feel so pretty and lovely by just looking at you... :)

to be continue...

5 comments:

Iera Ramali said...

citer yang sangat best.lagi?

Hana said...

Thanx ira.. nanti sy sambung :)

Mia-Ina said...

x sbr tunggu next cite tentang ni...

ThumBelina said...

yana pn knl mlalui online gk..xsngka kn kwn2 dlm on9 pn smpai blh ke jnjang pelamin...jodoh xknl siapa..:)
tp xsngka pulak hana couple ngn tunang ni 1st couple...so lomantik...
continue la ur lovey story...:)

Hana said...

hehe.. tak pasti nak tulis camne.. tapi try la jugak :D