Oct 14, 2010

Tentang Dia.. ( iii )

Romantik tak dia?

Ump.. Malay guys memang susah nak cari yang romantik. My friend pon de berpendapat yang mulut manis.. pandai memujuk.. ramai yang takle dipercayai.. huhu

Oh, my Mr right do more and talk less.. He might not be the one yang cakap 'i love you' everytime he send me home.. that's depends..  but he usually never fail spending sometimes every week just for me.. besh tau bile dapat sambung blaja kat UiTM Shah Alam.. dekat n bleh jumpa slalu.. :) He don't says he miss me everyday.. but he calls every night asking how my day is.. But he will tell me all that if he wants too.. and it always makes me smile.. :) He don't buy expensive gift slalu.. but he never fail to remember my birthday.. dia wish on 12 nite slalunye... always the 1st one.. yg paling besh, dia bagi yg paling special untuk proposal n mase tunang.. (ring yang sy sgt suke and x expect) and he makes that moments as special as possible.. because that special gift bagi dia hanya untuk someone special to him..

Still ingat mase mula - mula proposal.. he ask me if I'm serious nak jadi his wife.. I said yes, pastu dia bagi satu teddy pink yang sangat besar.. teddy tu bleh ckp I love u :) sweet sangat.. and the next day, dia bawak sy beli cincin emas yang sweet jugak, ade heart kat atas.. then die cakap, pas saya balik Itali, die akan kahwin ngan sy :)

Ade  hari yang saya tunjuk dia bunga ros.. then dia belikan saya.. saya pegang even bila naik LRT.. :) "jgn jeles" sebab dia sayang sy.. segan jugak de couple lain pandang.. :D  konvo sy pon dia bagi sy roses sejambak.. he knows how much I love roses.

Dia sebenarnya sangat supportive to me.. he has wonderfull hobbies yang he's quite good at.. ske sangat photography, suke sangat bowling, suke sangat men futsal, suke sangat men badminton, suke sangat muzik, suke sangat komputer.. sy jeles dengan semua yang dia tahu  sbb sy tak tahu sbanyak itu.. and die tahu saya boleh tulis sikit - sikit.. suke tulis sikit2.. so dari dulu dia suka suruh saya tulis blog.. encourage me.. now, saya start tulis and die slalu bagi positive views and start to provide pretty pics untuk blog saya...

He told me once yang over years, i will know how much he loves me.. and I doubt that statement time tu..
Tapi at this moments, I must agree to what he says.. he makes me special and more special... each days.. daripada seorang girlfriend, to a fiance and few days lagi nanti as his wife.. he makes me happier each day with more love..  :)   

And yes, it's wonderfull  each day with him around.. and dia dengan sabar sentiasa melayan kerenah saya yang macam - macam ni... :) Thanx syg.. I'll be a good wife to you. Insya Allah.. will try my besh.

4 comments:

Cik Kentang said...

Sangat best entry ini smpai buat i jeles. hehe..u sangat beruntung dapat dia. Match made in heaven gtu. Semoga berbahagia selalu

anaztasias einz said...

sweetnya ~ sayangilah orang yang menghargai kita kan =)

sHi Ma said...

salam ziarah.... sy pun ada sikit jeles baca entry nie.. tp best je.. bahagia selalu...

Hana said...

time kasih.. amin.. sy pon harap dpt happy slalu.. :)