Oct 6, 2010

Goodies, Kasut dan DIY stuff

Weekend lepas boleh la dikategorikan sebagai another busy weekend.. hee~ every weekend pon kate busy.. bajet pak menteri plak.. huhu..

Just some quick update saje.. dah malam ni.. fenat tadi jiran - jiran dtg beraye.. so dari maghrib sampai kol 12 mlm dok kat dapur tolong mama prepare everything.. tapi nak update blog jugak.. tapi dh lewat.. so nak ringkas yg tak brape ringkas saje.. :D Scusi..

Wokeh, 1st dah tengok dh kan entry wedding abul, so sabtu lepas memang pergi wedding abul dlu.. then pastu bergegas ke Taman Maju Jaya.. kat sbelah NPE tu.. gik amek kasut at A dean creative.. yea.. kasut kawen ku dh siap.. Kak Dayang yang antarkan kat orang tu.. tapi takut die tak terpick up kan sebab die jauh.. so aku gik amek snirik.. kos tempah.. aku dapat harga RM90 sepasang.. aku tak bodek or tawar2 pon.. rase cam ok tak harga die?.. for kasut tempah yang dah bagi material ni.. :D maybe if korang nak, bleh try la tawar.. mane tau dapat lagi murah :D Sebab aku tak mencube pon.. Aku penah tanye kat kedai lain  sbelum ni.. satu kedai je aku tanye sbenarnye..:p  harga die lebih daripada yang ni.. sbb aku memang mintak kak dayang yg uruskan so aku tak la pk sangat pasal kasut ni.. To me kasut tu ok saje.. die memang wat kat situ tau kasut tu.. so this is an option untuk sape yg nak tempah kasut kahwin especially yang ade lace lebih tu.. nak wat kasut kat sini.. boleh la.. :)

Abes bab kasut... dekat - dekat situ gak.. if korang tak tau.. tapi ramai gak kot tau.. ade pemborang barang makanan ni.. kire untuk goodies budak - budak boleh la tengok kat sini.. macam - macam de.. gula - gula, adik bradik lollipop, jajan.. coklat... macam - macam ade tau.. fenin tengok barang kat situ.. nak bagi ni la.. tak jadi.. nak bagi tu la.. tak jadi gak.. hahaha... tengok la nanti lastnye aku bg pe.. Nak compare harga bleh compare ngan mydin usj yg kat atas tu ruang pemborong.. tak banyak beza pon.. aku lasnye beli satu benda kat mydin, satu benda kat kedai borong tu.. puas hati..

Memang sbenarnye aku sibuk cari goodies budak - budak je ari sabtu tu :D slain daripada makan kenduri ngan gik open haus.. :) Ahad pon aku gik makan kenduri 2X tapi tak snap gambar skeping pon.. sebab tempat jauh2.. rushing sikit.. Both my officemate.. Congratz to Asharul n wife ngan Nurul with Naz..

Cite pasal DIY.. aku memang tak mengharap sangat diriku ini nak menDIY banyak benda sebab.. aku snirik nak gik book smue.. aku snirik nak gik cari barang smue.. then nak wat snirik gak.. ump.. seb baik Family aku memang syg aku.. Aku pon syg diorang smue.. :) Serius aku jeles ngan orang yg berpeluang wat snirik smue.. especially DIY sbb aku jarang dapat allocate mase aku.. So, mama ngan along yg tolong aku wat skali munge manggar kak shaja + xora punye inspiration tu.. mase raye aritu siap cousin2 aku pon tolong gak..syg korang smue.. Refer to post ni





Aku dh cucuk dah kat span.. Abah cakap lebat sgt bunge nya.. So die suggest aku bagi dua.. tak yah wat lagi banyak - banyak. Mama ckp.. aku kena tambah sikit lagi.. (aku cucuk smue satu span je.. hahaha) mane pokok lagi satu :p Tak la kemas sangat..tapi aku puas hati.. sebab aku wat snirik.. n bile dh cucuk jadi feeling munge sakura plak.. hehe.. Thanx smue yg tolong aku :) Nanti kawen nanti aku upload pic whole bunge manggar aku ek..

Pastu.. my lil brotther dah start cuti sem pas exam asasi die.. so he's helping me lots mencantikkan goodies aku ngan reben - reben..



Time kasih ek acik.. (die suh aku upah die top up duit nak beli handfon baru.. ceh.. :p) seb baik adik aku.. adik aku yg bongsu lagi bes.. tolong membebel suh aku siapkan.. hahahaha. Ishk2.. peringatan tu kepada kakaknya yang nak kawen lagi 17 hari.. (cuak!)  Selain itu, mama aku dah pegi tambah goodies aku ngan menda lain plak.. die order 600 additional goodies sebab expected guest bertambah dh... aku memang suke yg die order tu sebab kotak die cantik warne pink.. cume harga die is too much to me.. tapi sebab mama yg order n that's under her budget so proceed saje.. thanx mama :)

Slain tu.. pe ek.. Ha.. aku dah confirm betul2 dh ngan tok kadi.. so aku akan nikah on 23rd Oct kat umah aku kol 9 malam.. (pas isyak) hopefully smue bejalan lancar :)

8 comments:

mysarah said...

insyaAllah :)
wah kasut lacey2!

Khumaera said...

chayok~! =)

Hana said...

mysarah : hehe.. kasut lacy2 sket2 je.. en abg yg suke.. ikut sy, yg plain pon xde hal punye.. :D

khumaera : thanx dear..

ThumBelina said...

upload la gmbar kasut berlace,mane tau pasni blh tmpah jgk..hehhee
brg2 mkan borong tu bli kt mane yek..area usj ke..
comelnye kotak pink...bli kt mane..sy ni pantang kalo warna pink...geram je nk jgk..:)
neway,sy silent reader...br berjinak2 ngn blogger...sila tnjuk ajar..:)
http://www.popcakethumbelina.blogspot.com/

Mia-Ina said...

kasut lace tu hana..mia biasa2x je..maybe plain kot

Hana said...

thumbelina : nanti sy upload.. if tak sempat skang pon pas kahwin nanti sy upload.. barang makanan tu beli kat taman maju jaya tu dekat taman medan. yg kek lam kotak pink tu tempah kat jalan kebun.. nanti insya Allah sy akan berikan info - info nya semua lepas selesai.. sebab kotak pink tu tak siap pon lagi :D last minit la..

Mia : ump... tu smue en abg sy punye pasal.. die ckp kasut pengantin camni.. tapi takla lace beria sgt.. skit2 je patch :D

JULIET said...

bole sy tau kedai tempah kasut tu? sy tgh crik tempat nak tempah kasut.. gavy dah x amek tempahan lg.. majlis tggl 1 month je lg.. kasut xde lg.. risoo nyerrr.... help me pliss

Hana said...

http://angelzentry.blogspot.com/2011/01/bertandang-review-kasut.html

juliet refer kat post ni ek..
fon numb :012-5939420

it's a small shop but to me nice