Aug 27, 2010

Cuti 5 hari..

Salam.. dah masuk hari ke 17 kan berpuasa..

Smalam saya di office, ada satu department sudah mula menghias ruang office dengan lampu raya.. huhu.
Department kami pon ape lagi.. tak sabar nak menghias.. :)

Mula hari ni saya akan bercuti 5 hari.. Alhamdulillah. Ambil masa sikit berehat, lagipun nak menjenguk opah di kampung yang keseorangan. Tak pernah lagi buka bersama sejak awal puasa.. Since baju kahwin saya pon kat sana.. jadi minggu ini InsyaAlah saya akan fitting.. hehe..

Smalam buka puasa dengan en abg sy.. nanti 5 hari tak jumpa.. sbenarnya jatuh cinta dengan bunga manggar kak shaja.. xora punya pun cantik warna silver dan kuning.. tunjuk pada en abang minta pendapat die dan die sangat menggalakkan saya mencuba.. jadi, weekend ini akan jadi mood nak mencuba buat bunga manggar.. is looking to modified sikit.. jika boleh.. smalam tengok kat kedai tu bunga cam bunga manggar tapi macam kristal sikit.. chanteqnya.. tapi sebatang je dh RM 30 rasenye.. the one yg dalam pic kak shaja sangat la cantik bila siap... Beli barang kat sayang ku sek 9 tu.. orang kedai siap pelik je tengok saya sibuk2 cari bunga ni.. ye la.. skarang smue buat bunga stokin dan dip.. macam susah nak cari bunga camni.. mungkin boleh ajak along carik kat kampung nanti if tak cukup..

Lepas tu dah lewat, jadi berbuka di Pelita Nasi Kandar... then jalan - jalan di Shah Alam Mall.. nampak sangat lame tak pergi.. banyak kedai sudah berubah... yang pastinya tengah banyak jual baju raye.. :) Jumpa booth kedai yang jual sampin... cantik - cantik sampin die yang berkualiti.. Ingat hari tu Iwan pening - pening dah nak bli yang macam mane sebab kami bukan tau kualiti sangat... yang RM50 pon ade kan musim - musim raya ni.. Tapi bila pikir2... tak pernah die ada sampin yang elok.. Lagipun office die memang kadang - kadang ade majlis hari jumaat.. jadi, bagus gak kalau ade sampin yang elok untuk function office yang besar2.. Sebab sampin smalam tu memang menawan hati... jadi, dia pon ambil juga.. saya tak risau sangat sebab warna die ade banyak.. combination yg ok tapi boleh matching ngan banyak baju.. hopefully all ok jadi tu la sampin nikah die.. :)

Satu lagi benda dah settle... :) Alhamdulillah.. Ok, Slamat bercuti semua...

3 comments:

mysarah said...

i pown cuti 5 hari gak.. best ooooo

Nora a.k.a Aira said...

waaah beshnya cuti huhu =)

Hana said...

mysarah : hehe.. sronok je.. tapi cutiku makin sikit.. hopefully ckup untuk hari kawen.. uwa..

nora : nora tak cuti ke? xsilap adik sy skolah die siap wat skolah ganti nak cuti isnin.. hehe