Aug 22, 2010

A day around Shah Alam..

Smalam juz spend a day around Shah Alam..

Been wanting to get the price idea of button badge..  carik2 kat seksyen 6.. tak terjumpa plak kedai tu.. nanti hari lain gik tengok balik.. no phone tak copy la plak smalam.. Pastu saje singgah seksyen 2.. pergi kedai stationary tu...then jenguk2 if ade button badge dekat2 situ..  ade la satu kedai tu yg buat jugak button badge.. harga ok tapi nampak tak berapa achieve kualiti yang kitorang nak.. then pegi seksyen 18 tempat beli bekas haritu... ingat nak tukar bekas tapi takde yang macam iwan nak.. takpe la.. terjumpa jugak satu lagi kedai yang de buat button badge.. yg ni mahal sikit tapi kualiti better dari yang tengok before tu.. 

Then pergi PKNS.. seperti yang diketahui.. PKNS di bulan - bulan puasa ni memang ramai orang.. I've seen Shah Alam for so many years.. daripada PKNS the only shopping complex, then Alam Sentral ade.. then SACC mall plak.. then these days seksyen 7 dah jadi macam new shah alam town plak.. tambah - tambah dengan ade Jakel ngan i-city.. nampak meriah je kat situ. But PKNS never lose its charm... :) walaupun banyak shopping complex baru.. still ramai orang suka pergi situ.. especially untuk persiapan raya.. magic je bulan pose ni PKNS bukak sampai malam2...cuma, it seems price goes up years after years..

Pergi PKNS sbenarnya nak survey baju melayu pengapit en abang tu.. die dah pilih best man die then nak belikan satu baju untuk kawan dia tu.. Nak matching ngan kain yg saya dah beli tapi terlupa nak potong perca kainnya.. Ingat nak jumpa Mahan smalam amek sample tapi tak sempat plak :( tapi en abang kate tak pe la.. she already send the pics.. hope dapat yang agak close to warna die.. sebab that kale not exactly pink.. it's like pink peach.. so susah sikit.. then jumpa satu lagi kedai wat button badge.. harga yg mahal jugak.. tapi kualiti tak cukup puas hati.. uhuu.. mau jugak ke sek 6 skali lagik

To me this year memang raye simple2 saje..maklumlah.. still on wedding prepation, smue nye tertumpu kat situ.. so tahun ni baju kurung biase, tak tengok pon fesyen pe skarang.. tu pon sebab few months back ade beli kain, pastu dah buat baju n tak pakai lagi.. so, boleh la jadi baju raye kan :D ikut hati tringin nak beli satu kaftan dress.. macam cantik je.. tapi tak cuba lagi.. tak tau la if ade yang murah sikit.. maybe cari kat Ipoh lagi murah.. baju kurung slalu instead of RM180 kat KL.. leh dapat around RM100 kot.. cuma..sempat ke nak gik sane.. :D 

Tengok la nanti nak gik jalan TAR kot.. en abang mahu beli sampin n baju raye die.. tak sibuk matching - matching pon tahun ni.. my baju kurung smue dh ready..Tak sabar nak tunggu esok :)

2 comments:

mysarah said...

nak cari baju raya yg dh siap memang best klo kat PKNS. banyak choice n yg bulan pose die bukak smpai malam. klo hari lain, pukul 8 sume dh tutp kedai! ;)

Hana said...

ha ah.. bole tengok quite latest design jugak.. :)