Dec 1, 2010

Year End Sale n X-mas Season Shopping

I know most of you tahu kan pasal this year end sale.. :) Most kedai buat offer time ni.. so why not go shopping a bit.. hehe.. Yesterday I did some shopping.. Some je ek.. My cousin is getting married this June so I thought that I give a help to her by belikan die punye kain baju nikah kat Jakel.. ( she's staying in Ipoh) Jakel is having offer tau.. I think it's pretty good price.. chiffon beaded fan can get kain set together with lelaki n sampin at price less than RM500.. ok what.. I just bought laces for my cousin.. Simple saje 2 metre lace, 4 meter kain for girl and 4.5 for guys.. with sampin for price around RM300 set. It's quite a good price to me.. then nak bagi nampak matte sikit.. another 2 metre chiffon RM19 semeter.. I'm not so sure kalo different chiffon but last time plain chiffon silk yang kite beli RM22 per meter..nampak same je.. hehe.. She told me yang die nak wat baju kurung biase je.. hopefully those kain will turn out great..



It's PinK! and bright sikit.. :) Satin in lighter shade for girl pastu chiffon silk yg lebih pekat and guy punye satin yg pekat so nampak la cam lebih kurang bile dah gabungkan tak.. :) Samping kale itam pink so it will suit songkok in black kan..



Lebih kurang camni la patutnya . I hope she like it !


Apart from that, X-mas season is the best time to purchase many things from the counter.. Holiday gift set yang comei2.. add with all the gift.. macam Estee usually buat promo macam beli harga RM200++ then bleh purchase set make up besar with price RM200++ camtu.. so, bleh dapat 2 hantaran.. 1 untuk perfume and 1 set make up.. which is quite good offer.. If tak pon beli set pape pon usually got extra item at this x-mas season..

Sbenarnye.. gedik2 nak try pitera SKII.. pe la yang besh sangat.. semua gara - gara stock penjagaan muka KOSE yang beli mase e-day dah nak abes sangat.. gile.. 12 bulan baru nak abes.. Oh, haritu they cost me RM350 laa.. lebih kurang untuk toner, pencuci ngan krim.. so aku pon pakai setaun.. rasenya RM350 setaun boleh ditolerate lagi.. RM30 camtu sbulan tuk muka.. kire ok la tu.. sehari sengget.. dlu pon gara - gara nak kahwin.. nak la pkai set yang besh ckit.. (heard of good review about KOSE - japan brand) and it's true la bagi aku.. Besh..

Skarang dah teracun nak try brand2 camni. Japanese skin care product yang besh.. So, about Pitera.. I finally bought starter set pitera.. tak tau la.. she told me that at this X-Mas season ni de offer.. Instead of beli satu RM195 camtu.. Pitera set boleh bli harga RM206.. tapi pitera tu kecik je.. 75 ml camtu je.. nak yang besar RM300++ tak silap... tapi kalo korang gedik - gedik jugak cam aku.. kat hantaran nampak cantik pe.. huhu..



So, ni la yang die bagi lam box tu.. pitera, toner kecik, trial cleaser, mask ngan box yang de facial punye kapas tu..


Mungkin boleh masuk list hantaran korang.. sebab aku dah kawen dah.. so just nak try jaga muka je ni.. hehe..Harap - harapnya shopping sakan ni akan abes bulan ni.. next year mase untuk blanje berhemah la.. :p

2 comments:

K.I.N.A said...

gaji blum masuk nk shopping jugakkk..

mazni(maz) said...

k.nie suka kain tu..cantik sgt2..thnk ana..mmg terharu sgt2..