Nov 24, 2010

My Weekend with ~ BoOkS n BarBie

It has been one month we've been together as hubby n wifey :)

Weekend lepas memang plan nak balik ke rumah mak hubby since raya haji haritu dah balik rumah opah saya.. skarang raya dah kena pandai amek giliran la.. hehe.. :) Tapi ktorang balik pun haritu on Saturday.. Friday night like usual always in outing mood sebab baru habis one week kerja.. Sebab memang tak pernah pegi tropicana city so decide untuk try pegi.. Usually kalo pegi Damansara mesti Curve or OU.. saje nak tengok camne rupa tropicana city ni :D 


Pusing - pusing then nampak Toy's R Us.. Since our last visit mase beli hadiah untuk my lil brother and Nabila.. Hubby mula la browse on guy toys.. Quite expensive laa.. :D Sometimes, I do think that all these toys are not mean for kids.. What do you expect.. a small transformers can cost you like RM30.. yg just nice size is around RM60.. So, nampaknya macam aku la.. A confession.. I do love Barbie.. so much.. but it's seem like not worth it to my parents point of view la kot.. mahal and then.. tahan lame ke bile bagi kat kids yg 6 years Old kan.. So, after belasan tahun dah ni.. I still browse Barbie... even mase degree pon.. I miss several barbie yg I'm so wanted to keep sebab.. huhu.. they cost me more than RM100 and I have limited funds :p manyak mehe benda lain lagi bleh beli.. :D  Now, dah kerja.. the good thing is.. I can buy some if I really wanted to.. hehe..  


So, I bought 1 on Friday night.. because dah tengok dah kat Gazillion toys book Toys R Us tu.. ade sale.. so beli la satu.. Simple saje this one.. but I do like the look..

Barbie Fashionista : Sporty

Then.. mase kat situ terjumpa one barbie yg interesting to me.. The black label one.. means for adult la katenya.. :p It has that elegant look la.. Mula - mula tanak beli pon.. but I start to browse about barbie collector sikit2.. kat Armcorp Mall de jual yang cantik2.. Price.. RM100 ++ RM200++ RM400++ huhu. mahalnya.. Barbie pakai baju jenama mane tak harga RM400 x? :p That's an interesting visit @ Armcorp Mall.. The black barbie priced @ RM90.. tapi kat Toys R Us murah sikit laa.. since I like the doll so much.. lastnye beli jugak kt Toys R Us.. huhu.. 


Barbie Basic : Doll no 5


Rupanya banyak jugak Toys Collector ni.. No wonder harga macam untuk org dewasa.. huhu.. Kt Armcorp tu.. Transformers macam - macam jenis.. yang dari Jepun pon ade tau.. Nice2.. Mahal pon mahal.. De jugak orang yang sanggup habis banyak untuk toys..  Something that I'm frustrated about Barbie.. if suka.. then tak beli.. bila habis season jangan mimpi nak dapat :( that happen to several yang I really wish to have macam Kebaya Barbie and Chinese New Year.. Chanteq.. :) But I don't have them both..








Another thing yang interesting kat Armcorp Mall which I didn't know... macam rugi plak tak tau selama ni.. They got Xcess Bookstore tau.. and the books are cheap.. It's not the latest book.. maybe dah lebih 6 bulan kluar..but new books tau



Some of the titles..

But the titles are good right.. macam gile je bile masuk kedai buku tuh. Price die siap potong lebih dari half..




See the price tag.. hardcover pon RM19.90 tau.. so bleh beli manyak2 buku kalo nak.. hehe.. :)

Ooo.. entry ni just untuk share my weekends lepas je.. apart from all these silly shoppings.. ade gak gik umah mak sedara hubby makan daging korban yang dipanggang.. nyum2 sedap.. Ok la.. this weekend we'll head to Melaka together with my family for Cuti - cuti Malaysia.. tak honeymoon tapi family vacation la.. :D

Jom tenogk.. Toys me n my sis bought for my lil brother Fikran..

Gundam..


transformers..

Hubby luv them too.. bet he's going to have glass shelves for his collection like these later.. might include model kapal terbang yang die dh ade manyak jugak laa... oo.. I really wish I can travel more and collect souvenire for myself :D

Later...

9 comments:

Mia-Ina said...

wah hana minat barbie rupanya ya...teriungat ank murid mia suke yg nie

salam blogwalking kali akhir sblm mia bercuti sebulan lamanya....

ctzurai said...

auw..barbie!suke3 ^_^

anaztasias aira said...

love the bookshop !!

Aya@Pansy Princess said...

samelaa kite! sgt suke barbie.. tp bile pk nak beli satu2 tue mmg termenung pjglaa.. huhu

Hana said...

mia : selamat pengantin baru Mia :)

ctzurai : hehe.. kite memang suke..

aira : jom2 serbu lagi bookshop ni :)

aya : ha ah.. slame ni memang lagi banyak termenung dari beli.. hehe

Izuan said...

Hi. Saya pun kumpul toys. Salam perkenalan. Teringin nak tahu apa koleksi awak.

Hana said...

Hi.. actually tak banyak pon.. de few yg minat je.. hubby sy je kumpul transformers banyak. :)

Izuan said...

Apa yg awak tulis tu betul.. kalau tak beli Barbie yang kita nak pasti tak dapat T_T

Saya nak Barbie Fashionistas yang pertama sekali 2009 tapi takde sekitar KL. Yang banyak Glam jer.

Btw, saya ada 1 of the Kebaya Barbie. Yang kebaya hijau tu.

Hana said...

Huhu.. Barbie Kebaya tu keluar masa sy skolah rendah.. time tu murah je.. sy ade tanye satu kedai tu jual barbie kebaya harga 1k.. :o takan dapat la jawabnya..