Nov 18, 2010

A Really Good Week..

It's last week.. Well it's kind of one of the best week that we had.. :)

My lil brother fikran just got his result and he got 5A's for UPSR.. :) Congratz! On that nite.. nak bagi Fikran sronok.. we decide to treat him Pizza since this is certainly his favourite food.. Ha ah, serious.. bleh tak dia tapau balik esok panaskan dan makan lagi.. ump.. memang dia sangat capable untuk buat macam tu when it comes to pizza.. so Piccas cam kat entry b4 ni.. saje je dah alang - alang pergi.. so bwk camera n snap pics.. bleh la masuk contest :)

Then he as usual, request supaye ktorang bg die hadiah.. die bagi ktorang 2 option.. Gundam or transformers.. me and my sister has to choose.. lastnye, saya n hubby pilih nak bagi Gundam. Mase beli tu worried sangat kalo die tak pandai pasang.. sorang salesman tuh macam tak brape suggest ktorang bagi kat 12 years old boy.. seb baik yg sorang tu sangat2 supportive.. baru ktorang berani beli.. ye la, tak murah kot.. 100++. Kalo tak jadi sayang je.. n it turns out right yg die bejaya completekan dalam mase lebih kurang 2 hari.. :)


Dah alang - alang time tu kat toys r'us ( Friday night) ktorang bli skali 1 present utk Nabilah (my cousin sebab die dpt 5A's) then belikan jugak My lil Zafran yang masuk umur 3 years Sabtu haritu..  ktorang beli transformers utk die :)





 So, Saturday.. Pagi - pagi pegi pasar beli barang smue.. petang sambung cari hadiah yg tetinggal.. siap Acu, Abah smue kirim carikan hadiah Zafran n Fikran.. Malam ktorang celebrate Birthday Zafran and 2 org budak yg dapat 5A UPSR ni kat rumah.. ngan buat BBQ :)



My lil brother,Acik tengah membakar :)



Lil Zafran tiup lilin.. :)


Potong kek plak :)



The cake is yummy :)



Nah amek hadiah (aiyok.. ni rampas ni bukan amek..
smue gara2 pembalut transformers)


Bukak hadiah dari Opah Su.. (waa.. banyaknye kereta)



Pe prasaan dapat banyak mainan :D hehe


Then bagi gak kat budak2 yang baru pas UPSR Fikran, Nabilah ngan kawan Nabilah, adik Aqilah




Untuk Nabilah



Muke bangga plak adik aku ni.. :D
 
 
Untuk Aqilah..
 
Pastu terus bawak Acu, Nabilah and kawan die Aqilah gik i-city.. This is my 2nd time.. My family lain selain Along.. smue tanak ikut sebab baru lagi pergi haritu bawak Mahirah.. So, my childish looks :p
 
 
Gelap ckit gambar ni.. sowie but suke white b/ground


Pokok buah pe ni..



This one color die better kan :)



Jadi rabbit dh..





Rabbit lam taman... huhu..



Me with Along and Acu.. :)



 Me and Hubby.. :)


This Girrafe considered as latest collection for XMas.. tapikan.. if nak amek gambar dekat2 kena bayar RM10.. ei.. tak patutnye.. so this snap dari luar je.


Sronok dapat spend mase ngan hubby and family...  Sorry la ek.. pakai suar track je kuar.. hehe.. Anyway, everyone had fun last weekend.. Smalam Raye kat Perak.. balik rumah Opah.. hanya saya, hubby and opah.. sronok ckit opah kami balik.. kalo tak die sensorang je.. mesti sedih.. tapi tak amek gambar pon smalam :( Pakai naju raye kejap je.. hehe.. Next week maybe pergi Melaka jenjalan ngan family.. Insya Allah.. Hope that it will be a good trip :)

3 comments:

Mia-Ina said...

semoga terus mekar bahgia hana

Hana said...

thanx mia :)

RetroSillygal said...

ehehe.. kuar mlm2 pkai seluar track tu dah jadi tanda biasa wooo utk tau 'oowh, dia ni mesti bini mamat tu'
;p

AHAHAHA