Feb 10, 2011

Bertandang review : pelamin

Ump.. lately memang banyak sangat pelamin design yg chanteq2.. boleh pilih yang mane design korang suke.. I like Rass Deco punye pelamin so decide untuk amek Rass Deco as pelamin maker.. plus it's quite affordable jugak compare to pelamin maker yang lain. Rasenya ramai yang familiar with Rass Deco punya pelamin kan.. Ok, Some pic for that day..




Ni la rupa pelamin kitorang yang Rass Deco buat





Time bersanding





Fresh Flower pelamin by Rass Deco





Renjis2.. :)




Meja pengantin by Rass Deco as well..


Some tips to those yang nak pilih pelamin..

1) Set bajet and pilih base on that bajet..

2) Make sure whatever discussion is being written down on paper.. black and white is so important esp when you request extra but price same

3) It's hurt sometimes but sape yang pay dlu or extra, or amek pakej yg extra than yours do get advantages

4) Regarding no 3.. make sure if korang berkenan something from that pelamin maker, ask her berapa banyak dia ade and berapa banyak event yang die kena buat.. make it clear EARLY that you want that special item.. be it as big as pelamin panel, to the aisle design, to the arch and as small as peralatan merenjis silver or gold color.. you have to book early.. or you got whatever left..  remember that diorang mungkin ada satu je set pelamin chanteq yg semua suka tu.. so maybe korang takan dapat yang tu..

5) Refer to no 4, untung sbenarnya kalau it's happen that korang punya majlis je hari tu.. you can try to negotiate untuk dapat extra item.. as long as benda to bukan high cost macam extra bouquet bunga hidup kat pelamin, chances are you can get it if pelamin maker you nice and tak berkira..

Well it's from experience.. there are things I didn't get which saya berharap untuk dapat.. and ada yang saya dapat extra.. after all semua tu boleh dikatakan rezeki sebab kita dah cuba nak dapat yang the best.. when the wedding is done.. what's left is picture. As long as it looks good in picture.. it's great!

So check out Rass Deco for your fav pelamin :)

7 comments:

Mia-Ina said...

pelamin & design look gorgeous hana..i like it very much

ElyaElmo said...

cantik!!lain drpd yg lainn pelamin yg elya pernah nmpak by rass deso

Aya said...

pelamin2 rass deco mmg nice :)

Lieya said...

Wahhhh canteknyeee felaminn... sesi mengidam.. ahahhaa

Hana said...

Thanx korang.. kite memang suke Rass Deco punye pelamin :)

Hana said...

Thanx korang.. kite memang suke Rass Deco punye pelamin :)

HanHan said...

hehe.pelamin ni lagi berseri2 with my bunga pahar ekspress :P kan?kan?