Feb 10, 2011

Korang Buat Pe Cuti Haritu..??

Ump.. masih tak sempat nak sambung banyak2 entry kahwin.. hehe.. gambar nak kena edit sikit2 kan.. nnt saya usahakan ye :) Montaj majlis my side pon dh ade.. nak upload tapi tak upload2 lagi.. umah takde unifi la.. ok.. bleh check out this link before kite officially post kat blog ek..


This one posted by Lukman from LH mediatv :) I really like this vid.. I hope you guys too.. 

Anyway, just nak bercerita tentang cuti Raya Cina yang lalu.. yang paling hot orang bercakap mestilah pasal jam kan.. tapi, seb baik hubby plan really well.. Ktorang gerak balik Perak exactly after solat subuh.. means.. memang dah siap.. solat and terus turun.. Alhamdulillah jalan ok.. berenti kat Bukit Gantang jap sarapan. Mak hubby buat nasi lemak.. sedap :) Mak hubby memang suka masak when he request.. sebab, tu la satu anak lelaki die yang kuat makan.. hehe.. ( hubby cuma 2 beradik je.. adik die perempuan)  

Then exit kat Kemunting singgah rumah Pak Ngah hubby.. sepupu dia tunang.. still kenyang tapi jamah jugak sikit nasik kenduri.. gulai kari daging, nice :) Then hubby ajak jenjalan kejap before balik rumah Tuk dia.. die cakap, if dah masuk kat kampung.. malas nak kuar. Kite ikut je la.. gik Econsave yang baru bukak.. gik Tesco.. pastu dah penat.. beli kek 1 then terus balik umah Tuk hubby..

Alhamdulillah, first time balik situ.. jauh jugak rupanya Pekan Selama dari jalan hiway tu.. Rumah Tuk memang kat Felda.. tapi takla rasa masuk dalam sangat bila sampai kawasan tu.. cuma nak sampai ke Selama tu yang rasa jauh.. sama macam balik Sauk dulu2.. ( kampung abah). Mungkin de yang ingat if dulu.. balik Kelantan ikut Gerik.. jauh sikit kan? Jalan lama dulu memang lalu depan umah Opah saya kat Sauk.. kat Selama.. still camtu jalan die.

Balik kampung hubby.. Tuk nak buat kenduri arwah lepas solat Jumaat.. Khamis sampai berehat.. then Jumaat dari pagi semua orang prepare untuk kenduri... tapi orang kampung ramai jugak datang tolong.. happening kenduri kat situ walaupun kenduri kecil - kecilan.. Lauk - lauk pun cukup seperti yang dah bajet.. :)

Sabtu pukul 9 dah bergerak balik ke rumah Opah kite plak kat Kampar.. pagi - pagi tu tak jam lagi.. tapi hubby nak singgah Ipoh jenjalan.. so jalan2 dlu kat Jusco.. Pastu ikut jalan lama nak balik rumah opah.. jam sikit sampai Simpang Pulai sebab banyak traffic light.. tengok kat highway pon dah start jam.. seb baik tak panjang sangat.. lepas Simpang Pulai jalan ok.. sempat gik Tesco Kampar jap beli daging nak mintak Opah masak kicap blackpaper.. opah masak sedap sangat :)

Tapi tak boleh stay lama2 kat rumah opah.. pagi - pagi ahad pukul 9 dah balik.. itu pun tak laju sangat dari Tapah ke Slim River... bila start 3 lane.. baru semua Ok.. at least tak jam teruk.. still ok lagi.. Mak Andak hubby masuk hi way kt Kemunting kul 4.. Kul 1 pagi baru sampai... :( seb baik ktorang balik awal. Sampai Bukit Naga.. beli Cendol ngan Rojak.. pastu berehat.. tidur.. hehe..

Tapikan sebenarnya.. sedih plak bile cousin kate.. haritu balik.. takde pon. Tak dapat jumpa :(  Yela.. dah tak macam dulu kan.. single.. skarang de 2 umah nak pergi.. Nak kena ikut hubby jugak. Takpe, insya Allah.. ade mase boleh jumpa.
Isnin ritu kite cuti.. sebab nak tengok ayah hubby masuk Hospital Selayang. Dia kena wat operation laser untuk Batu Karang.. tapi tengok condition die ok pas operation tu.. :) hopefully dia betul2  sehat.. Hubby kite Selasa haritu dah kena pergi Lahad Datu kerja.. Hari ni dia balik tapi esok pergi Kedah plak.. So minggu ni kita single kejap.. hehe.. Nanti bleh try update gambar2 lagi kan :D


3 comments:

HanHan said...

ur in law dah ok?ala..baru tingat die karok haritu..sgt sedap...nanti dah sehat boleh nyanyi untuk aku lagi.hehe...single meh le lepak dgn aku..belanja aku makan eh.. :P

Mia-Ina said...

sebenarnya hana..ble dh kahwin, susah nk jd mcm single dulu kan? klu dulu, semua boleh buat sendiri, kemana saja..kini, ble dh kahwin, klu x jenguk rumah sedara belah kte lama2x..mudah la org nk kata.

pe nk wat ...kena ikut suami..mk byk di rumah suami & sedaranya

tue la kenyataan slps bergelar isteri..syurga kan di bwh kaki suami...

Hana said...

mahan chan : dh ok :) die memang entertainer laa.. band yg men aritu actually die pon men jugak.. hehe.. jom2 lepak..

mia : tu la.. kne ikut suami. cuma harap suami faham so boleh la jugak nak jenguk sedara2 kite..