RSS

Design Baju Nikah by Unaisah

Ump.. sudah jumpa Unaisah Rabu lepas sebenarnya..
A 2nd meeting.. so this is design baju yang di proposed




Ok, it is a simple one tapi saya sangat suka.. I only have 2m lace so my lace will be my top.. I prefer the plain one.. without too much detail at the neck area.. and the bottom one will be skirt with chiffon and beads detail... all the above are option from Unaisah untuk saya pilih but I prefer the last two.. 





I like the design of this first skirt, so soft.. tapi... afraid that I'll look smaller sbb sy tak tinggi.. so I choose the last one sebab the beads in vertical so an illusion of height maybe.. :) Unaisah also said that this one will look good when jalan - jalan so was thinking that it looks good bile slowly turun dari tangga and pergi dekat living room untuk nikah then amek gambar kat pelamin.. hehe.. :) Ok tak?  We finally decide like that... Unaisah also said that she'll do my selendang too since I prefer detail dekat scarf instead of dekat leher sebab pakai tudung tak nampak.. thinking whether I want to have simple short veil or not... what do you think.. tapi with veil baru la nampak cam kahwin x.. hehe

Overall.. sy sgt suke sbb.. I always wanted something macam skirt like in chiffon.. since my baju sanding will be variation of kebaya.. jadi.. this one a bit modern.. kind of nice too.. :)

Fitting size sudah.. (Unaisah is so nice that she makes one baju dulu untuk fitting size sahaja.. nak bagi sedap pakai...) cuma actual 1st fitting dlam bulan pose.. let's hope pas pose tak gemuk...huhu :p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 comments:

hana yoriee said...

wow..the 2nd last mmg sgt cantek skirtnye.. =D

Hana said...

ump.. tu la.. all my friend pon ckp camtu.. unaisah still tak potong kain lagi.. thinking of changing to that design.. huhu.. tengok la nanti finalnya camne.. :D

Anonymous said...

hana, mahu tanya kalau kain sifon tu jns mcmana ye biar nmpk cantik & flowy2 tu.sbb sy pon terfikir nak mcm flowy2 tu tp xtau jns yg mcmane..mau tya direct ke emel tp xde emel hana yg tertera.

TQ

-SR-

Hana said...

SR.. Kain yang sy beli tu name die chiffon silk tak silap.. chiffon de banyak kualiti.. Mase pilih haritu.. memang de ckp kat org jakel tuh nak design cam mane n die suggest kain tu.. harga die around RM22 per metre @ jakel if sale.. haritu mase kat jakel shah alam ade ternampak diorang letak dkat area lace yg mahal ckit tu cam solstiss lace ngan branded lace tu.. maybe boleh tgk kat sane dulu.. memang kalau kite lipat2 tindih cam kipas tuh nampak effect soft tu.. Good Luck.. If anything, my email getblush@gmail.com

Anonymous said...

thanks hana

-SR-

Anonymous said...

hi...:)
cmne ye if nk contact unaisah?huhu
nurul cherrish_diyana@yahoo.com

Hana said...

http://studiotwentysix.blogspot.com/ - blog

studiotwentysix.mail@gmail.com
- email..

I heard she's fully book till Okt next year last time.

Hana said...

nak tnya ni? mahal x upah dia jahit baju nikah.around bpe eyh??

Hana said...

tak tau la skarang camne price die.. but before this memang affordable compare to designer lain :)