Nov 2, 2011

Set Bersalin Idaman Hati..

Ump.. kalo orang lain dah lama beli kot.. Tapi kite baru je nak nak pikir nak beli.. :D Asyik barang baby je... Barang mama nya camne?? hehe.. Nak gak chanteq2 pas bersalin.. Cian hubby kalo wife die tak chomei.. Berat pon dah naik 10kg skarang.. harap2 pas bersalin nanti bleh turun.. Tanye gak kawan2.. n survey gak kat internet.. Lastnye decide nak beli Nona Roguy la rasenya.. Tengok set die simple gak and senang faham.. and tak pelik2.. :D Ada nurse sebelah umah member pon suggest yang tu..



    * PhytoNatal - 90 biji : ubat makan
    * Akar Herbanika - 10 paket : minuman herba
    * Minyak Herbanika - 100 ml : sapuan badan
    * Herbanika barut (krim) - 60gm : sapuan sebelum pakai bengkung
    * Uncang Cuci Herbanika - 10 paket : pembersih wanita
    * Herbanika Lulur - 100gm : lulur badan sebelum mandi


Aritu kawan kita dah tengok kan kat tempat yang dia selalu beli herba - herba tu harga die dalam RM300.00 tapi tak negotiate lagi.. Mungkin bleh dapat lagi murah kalo negotiate nanti :D Harap - harapnya laa..  Cik Lucy tu kate memang elok set NR ni.. cuma set ni takde bengkung n dia suggest beli bengkung Mak Dara.. Elok dan sedap dipakai.. kemas sampai peha tau.. Memang ada kawan saya yang pakai bengkung ni selama dia cuti bersalin dan memang nampak dia dapat kembali chomei seperti biasa.. :)) Harga pun tak la mahal sangat lam RM40++ camtu..

Tungku pon takde set NR ni tapi mama saya ada tungku besi.. :)) Mama memang sangat jaga bab ni.. tungku sangat penting dia cakap... :D kalo malas.. baring kat tilam Zhulian.. hahahaha...:p So.. nanti nak kena mintak tolong mama n acu bab2 daun - daun tungku ni.. Mama saya sangat jaga waktu pantang dlu.. 50++ pon still chomei lagi tau.. :)) kalau la sy bleh jd cam die... :D

Nanti la sy review kalau sy jadi guna ni :))


2 comments:

farhanna said...

hana, i pun eli yg ni.. rm290 1 set kt kak engku bidan bersalin..cuba try search

Hana said...

penah jugak bace kat situ :)) tu la.. rase bleh dapat murah so nak try tanye kedai tu dlu kalo bleh dapt murah.. :) cantik la tilam baby yg u beli :))