Nov 5, 2011

Tick Tock.. Tick tock.. dah 37 minggu

37 minggu dah dikira full term kan.. baby bleh kluar anytime je.. Smalam saya check up kat PPUM lagi.. Siap scan skali baby saya.. Diorang cakap baby saya ok.. condition ok.. berat 2.7 kg skarang.. so tak besar sangat.. For the third time, I was told that my baby will be girl :D Insya Allah.. camne pon.. hanya Allah yang tahu pe yang ade dalam rahim ibu kan.. 

Doktor tengok buku diet saya.. then dia cakap.. quite ok la condition gula saya.. kalau reading saya banyak 6.0++ die nak sruh saya bersalin 38 minggu.. Uwaa... tapi sebab gula ok.. baby pon tak besar sangat so bleh tunggu sampai 40 weeks.. dengan harapan saya sendiri sakit nak bersalin.. So saya kena jumpa doktor lagi at 39 weeks.. and if gula tinggi.. next week kena pegi laa :(( tapi from the way doktor tu cakap.. mesti saya kena bersalin jugak at 40 weeks.. sakit ke tak.. bersalin jugak. Saya rasa maybe tamo baby besar sangat kot... baby saya naik 200gram setiap minggu walaupun saya diet ckit n try kurangkan manis.. tengok konsisten je.. if 40 weeks camni baby saya akan jadi 3kg lebih ckit la kan...lam 3.3 camtu.. kalo tunggu tak ke 3.5 dh.. huhu..

Skarang saya menunggu dan berharap baby saya sudi kluar sebelum doktor decide untuk induce saya.. Saya ade la tanye doktor.. camne nak tau saya nak bersalin... die cakap perut akan mengeras kerap rase cam push kat bawah tu... tu sbenarnye tanda nak bersalin.. kalo air ketuban pecah pn kne datang sebab takut baby kena infection... kalo ade kuar darah tu maknenya laluan dah bukak ckit.. sbb tu bleeding... Oooo.. ok.. Baik doktor tu terang kat saya yang memang blur ni... Pastu make sure baby aktif n bergerak.. if tak gerak tu,, takut baby de masalah.. so kena datang cepat2...

Harap - harapnye smue ok la... Semoga Allah permudahkan saya dan baby... Baby sabar tau.. abah die bz sikit next week.. after khamis baru free.. ;D nnt cian atuk plak kena anta hospital.. Saya sentiasa jadi baby mama n abah.. dah nak bersalin pon baby mama n abah jugak ;D Sayang mama n abah..



1 comment:

Blogger said...

New Diet Taps into Pioneering Concept to Help Dieters LOSE 23 Pounds in Only 21 Days!