Jun 15, 2011

It's 4 Month Now


Assalamualaikum semua. Thanx to all for the wishes.. :) I hope you all doing great too.. And good luck to those yang pregnant jugak :)

I haven't blogging so much lately right :D Today just for some random feelings.. :) 

It's good to be 4 months now. Dah bley mamam nasik dengan bahagia. :) Tak macam haritu.. mamam nasik siang je.. itu pon dengan tak smangat with lauk yang tak smangat jugak. Seb baik hubby layan je wife die nak makan kat mane and nak makan ape.. siap kuar bli roti on the spot sebab wife die susah nak mamam nasik.. Sronok sgt bile preggy.. hubby jadi lebih cyg..and bleh manja2 lebih..  ;D Tu tak masuk weekend je nak makan nasik minang.. hehe.. Thanx sgt kat hubby.. Luv U So Much!!

Headache pon dah tak brape sgt except that bila perut kenyang.. memang susah sikit nak bau2 food.. tapi tak ah sampai nak muntah.. cuma rase pening sikit je. Perut memang la part yang paling pelik time preggy ni... Makan banyak ckit rase sendat je.. penuhnya.. tapi kalo makan ckit bile lapar tak bley tahan la.. I used to eat branch tapi skang ni tak bleh wat camtu.. kena jugak makan breakfast ngan lunch sebab lapar sangat.. It doesn't have to be nasik both time cuma have to eat something.. my friend smue cakap, I have to have some snacks cam biskut kat opis.. ump.. I'm not good at snack2 ni la sbenarnye.. I usually eat main meal je.. :( tak brape suke biskut tapi simpan jugak ckit in case lapar..

Plan to start on searching some maternity wear... ramai ckp tak brape nampak lagi perut.. hehe.. I know.. I still wear my baju kurung to office.. bleh lagi tau :) cuma pants smue fail skarang.. haritu hubby blanje jeans pregnant.. :) suke sangat. . Got it at 9 Months.. memang fall in love ngan baju2 die.Suke jeans tu sebab bile pakai cutting kaki tak kembang macam  kebanyakan suar pregnant.. cumenye quite pricey la untuk orang kebanyakan cam saya ni.. if fikir.. investment tuk first time pregnant.. hehe.. bleh tak wat alasan cam2.. :p Hopefully bleh la mix and match stuff.. tak smue mesti slongkar satu kedai je kan :D

Next check up around next week... ingat pastu dh nak kne daftar ngan gov nye klinik kat ujung jalan umah ni. Rasenya bersalin hospital government je la... harap - harapnye Sg Buloh.. Everything has pros and cons... Tapi dengar from some experience.. kalo private ni laju je nak operate.. kalo government ni slalu try sehabisnya nak bersalin normal.. so rasenya 1st baby ni nak bersalin kat gov hospital.. lagipon tak tau lagi kan if de complication pape.. harapnye smue ok.

Skarang paling excited skali tengok pam susu.. Survey2 harga sambil try nak saving for that :) Sbb nye cam mahal je.. suke tgk pam madela.. tapi harga sampai 2K.. huhu.. tak bleh kot bli.. tapi suke ngan mini electric plus die.. double pumping and smaller simple size so bleh la fikir2 if nak bli sebab bleh dpt lam RM600++ to 700 ++ camtu.. spectra pon dengarnye bagus.. lam 400++ kan.. any review bleh la share.. my friend guna madela jugak yg double pump nye.. bawah ckit dari freestyle.. retail lam 1000++ jugak... tengok die pam cam senang je.. smangat nak menyusukan baby sniri... Insya Allah saya akan try yang terbaik :) Tapi tunggu pas bersalin baru decide untuk pam susu mane yang sesuai :)

Ok.. sambung cite len kali plak ek :D

2 comments:

Mia-Ina said...

best baca pengalaman org preggy nie

Hana said...

thanx mia.. mia c-hat?