Jun 22, 2010

Wiken Without My Dear...

Ump.. weekend lepas en abang saya pergi bersukan bersama officenya di Skudai.. Good for him, always been selected by his office for bowling.. Ok la tuh, tambah pengalaman and jalan - jalan kan. (I'm jealous) Hari ni baru dia nak balik.. on the way :) Windunye...

Jadinya weekend lepas tak buat ape sangat pon.. mengemas sikit2.. Saturday pergi tupperware sebab mama nak bli tupperware freezer.. then lunch ayam goreng kampung kat seksyen 7, Shah Alam. It's my parents' favorite..sy juga :) walaupun pkul 4 , still panas2 ayam tu.. (lunch ke?) Hehe.. then gik tesco.. beli barang dapur sikit2.. jadinya a very tipical family outing.. :D Ok la kan.. nanti dh kawen camne nak gik tesco ngan mama abah.. ump.. mesti rindu..

Malam download cite lame.. Sex and the city.. sbenarnya tak penah tengok pon cite nih walaupun popular sangat kan.. too many times mentioned in magazine esp cleo (my all time fav mag). Sbenarnye nak tgk filem yg baru 2 tapi pk2.. tak pnah tau pon pasal cite nih.. so begin with episode 1.. haha..Gile tetinggal.. Ala.. previously when the story begin.. I'm too young for this too adult discussion.. but I love the friendship of these 4 girls... It's amazing to me..

Ahad.. gik kenduri kahwin la.. sempat gik 2 kenduri..  but my camera meragam lagi.. I think I should really send it to be checked :( or.. bli baru la.. haha.. baru je 2 taun tau.. ump.. sony things camtu ke.. en abg punye hp pon.. cam baru je like 2 - 3 years dah ade sumthing needs to be repaired.. hopefully my lil fav buddy ni still alright.. takyah nak bli baru.. neway, i'll post the entry about this wedding next... with pic yg ckit dan menyedihkan :(

Pas wedding balik umah... my sis pon ikut balik umah my parents dan bawak si kecil Zafran Hakimi itu.. so, spend sometimes chatting with my sis, main ngan Zafran and try baju baru.. huhu.. Baju baru.. baru je siap 3 pasang. ( tgh pk... baju raye ke tak).. sparuh baju raye la kot...  Yang buat tuh adik ipar officemate my sis tau.. I like her works.. nice and cost like RM38 je untuk pesak gantung.. ok la kan.. di zaman skarang ini.. if antar kat auntie pon RM50 tau.. but still I usually split to her and auntie.. hehe..so de dua tailor..

Malam.. tdo 11.30 then bangun kol 2 lebih.. click on the TV.. Brazil Vs Ivory Coast.. sambil2 tuh bersahur nestum.. Ump.. tak la fanatik sangat but certain match seems like a must see one.. Like this one.. Usually tak bangun pon on 2.30.. even though currently in ranking 1 fantasy mc-d for my office hehe.. jgn jeles.. I played fantasy because en abang main.. jadik saje nak lawan sape besh :D last time EPL pon I manage to beat him.. this one entah la.. die lagik bagus kot in term of knowledge...

But I watch only till Brazil score the 3rd goal... too sleepy.. so, masuk tdo but unfortunately, sakit perut plak.. bangun.. ump, tak tau la if de makan yg tak besh mase kenduri or makan too many different things jadi perut pon meragam :( previously.. it has never been as this bad.. tapi still decide untuk puasa gak semalam.. haish dah bulan Rejab.. 2 bulan je lagi then nak pose Ramadhan kan..

Today.. got mood to contact some of the vendor.. haritu kan gatal2 tukar fon number.. then contact smue bagi no fon baru.. plus, dah add booking khemah malam nikah ngan khemah umah en abg.. RM350 je tau 1 khemah.. all in.. khemah arabian, scallop, krusi bersarung and bereben and bunga kat table.. macam my previous entry tuh pengantin warna black and red tu.. then booking mist fan.. ye.. dapat harga RM130.. trime kasih  Kak La bagi no fon En Ravi :) That's my so little wedding update.. maybe weekend nih boleh wat plan untuk fotografer en abg yg masih lagi tak confirm memandangkan weekend kami asyik terpisah je :D till then...

Jun 19, 2010

Doa yang cantik...

Untuk saya ingat.. dan untuk anda renungkan..

Ya Allah..
Sembuhkanlah kami dari penyakit- penyakit  seperti Engkau sembuhkan Nabi Ayub.. 
Temukan kami pada penyelesaian masalah kami seperti Engkau temukan kepada Nabi Yunus.. 
Berkatilah rezeki serta harta kami seperti Engkau berkati Nabi Sulaiman..
Bantulah kami dalam perjuangan hidup kami seperti Engkau membantu Nabi Musa..
Tabahkan kami menempuh segala dugaan seperti Engkau tabahkan Nabi Isa..
Cantikkan akhlak serta pekerti kami seperti cantiknya akhlak Nabi Muhammad S.A.W..   
Kurniakanlah kami rumahtangga yang bahagia, isteri dan anak yang solleh seperti yang Engkau kurniakan kepada keluarga Ali dan Fatimah..

It happens that I heard my parents watch a program on tv and the ustaz is reciting the doa.. It might not be so exactly (some of the wording la) but if you read the prophet's story, you probably know how worst the health of Nabi Ayub one time and Allah cured him.. and how Nabi Yunus survive when he was thrown to the sea and being eaten by a big fish, Nun.. but Allah save him and show him his way.. and how rich Nabi Sulaiman is but he is still a good person.. how badly treated Nabi Isa is because of he was born by a virgin mother, Mariam.. how wonderfull and beautiful, the character of Nabi Muhammad and how happy, great and loving family is the family of Ali and Fatimah.. So, Allah did gives us some example trough history that was presented in the holly Quran and trough the hadith of Nabi Muhammad. Why not pray to Allah to be all this greatest person which we've known how Allah also gives loves and Barakah to them..

Plus, yesterday got a ceramah at my office.. So this ustazah is teaching us about a great Solat.. Just to share few things that she said.. Solat is the first thing that Allah will count when we die.. then only other good deeds.. A person and solat is like A person with a basket.. when we perform our prayer, we got a basket.. this basket is the thing that we use to put in other good deeds inside.. so puasa, sedekah and all that will be put in that basket.. if we didn't perform our solat.. we got no basket.. so where goes other deeds.. seems like it scattered all over the place.. then if our solat is not perfect, we get a basket with a hole then.. all the other deeds can come out of the basket trough the hole kan.. So solat yang paling penting..
And she told us that doa antara dua sujud is a perfect doa actually.. because the meaning is like this:



Ya Allah, ampunilah aku, rahmatilah daku, kayakan daku, angkatlah darjatku, rezekikan aku, berilah aku hidayah, sihatkan daku dan maafkan lah daku..


When we look back.. after kita rukuk dan memuji Allah sebagai Azim.. (Maha Mulia) dan sujud kita memuji Allah sebagai A'la.. (Maha Tinggi), duduk antara dua sujud waktu yang baik berdoa.. iaitu antara dua pujian kita kepada Allah yang Dia Maha Tinggi.. - (my point of view)

Ok.. kahwin patut bring us to be a more better person.. so I hope I can be a much more better person bila kahwin.. jadi hope boleh lengkapkan diri dengan ilmu.

Jun 17, 2010

Baju Pengantin Dari Butik Andaman Dayang..

Ni pinjam dari page kak dayang nie...
To the bride.. Congratz.. sgt cantik  :)

Ingat tak dulu kite dah penah post gambar baju pengantin nie kat blog kite tapi baju kat patung so tak nampak sangat la cantik ke tak kan.. Ok.. nih kak dayang ade post gambar this bride dekat fotopages dia.. She choose this dress... Saya copy design dress ni la cuma lain sikit la kot.. My dress tak siap lagi.. So tunggu la nanti bile baju kite siap.. bukan warna ni la tapi..


Whole dress look





Closer look..





Nie pelamin dia.. sweet kan..



Sape yang kawen kat Perak boleh la merisik butik ni....  :) to me harga die ok.. and affordable..

Jun 16, 2010

Make Over Notepad...

Hehe... Saje nak tulis jugak sikit.. Oh.. dari haritu menanti en abg membaiki condition blog tapi dia sangat lah busy.. so I did some explore and finally found this template and immediately fall in love.. huhu.. So now wat la make over ckit on the blog looks.. hopefully takde item yg tertinggal.. ump.. link2 tu maybe next time leh update if ade new link.. So, this one I think lebih kemas but colorfull.. so hopefully anyone yang bace enjoy the new look.. :) By the way.. I decide to not put in the music.. biar je camni, ok.. Ok.. Enjoyz!!

Pilih Kekasih Hati..

Senang ke?
Tak mudah kot...

Nak cerita tentang seorang rakan saya yang saya kasihi.. Dia sangat baik.. Walaupun membesar di Kl.. and she's a free hair girl.. tapi dia seorang yang sangat baik.. pandai menjaga tata tertib.. that's the person I've known in 2 years time.. Waktu saya kenal dia.. hatinya sudah pon dimiliki oleh seorang lelaki yang juga rakan baik saya waktu itu.. I can't see any cacat cela nya between them.. even though we did spend lots of time together.. oh, semuanya nampak baik.. They've known each other since buat diploma lagi.. That guy pon baik hati everyday amek n antar die.. They were both in my class.. So, no issues such schedule lain and etc. This lovebird has always been a couple that I adore so much.. so much because they are so romantic with each other.. and nice with each other.. that's what I've seen.. I always envy them. Like normal couple they did fight and laugh.. and merajuk.. but they seems strong and will be together one day..That's what I believe..
2 other couples in my class decide to get married just after finish our degree.. but not my friend and her bf. They thought that the time hasn't come yet.. Both of them so busy with works.. like normal construction consultant with tons of in hand project.. They hardly see each other.. and tup2.. one day the girl announce that she's so sad that they have to clash... It's so sad.. It's something that seems unreasonable but it can happen to anyone..

Saya rasa betul jodoh di tangan Tuhan.. dan semuanya boleh jadi dugaan.. Saya dan Iwan, juga ada dugaan.. But how strong a person is? For most girls to decide that he's really the one seems like a lot of energy and thoughts needs to come with it.. but we have too.. right.. And the winner should be someone that love us and we too love and willing to spend our life with.. dan saya rase betul.. since long time ago.. myth and legend that evil powers trying to defeat love.. and only a strong love survive... sama seperti bencinya syaitan when we talk of marriage.. and whatever goodness that come with it..

someone to protect :)
from deshow.net

I ask this one person when she'll get married.. and she just laugh.. and from her face, she maybe not thinking about it because her parents divorce when she and her sister a grown up.. imagine at 20's your parents divorce and your mom not working and you still have a sister that is still in kindergarten.. you're the one that see your dad with someone else and it's not once.. It has been a long time.. and at last, there's nothing to be saved.. Without a man in the house and a bad example, and she's taking all the responsibilities.. will she even consider marriage..?

Ump.. memang tak mudah kan nak pilih kekasih hati.. tapi tak bermakna a girl has to give up kan.. Imagine grow old alone without husband and anak - anak yang datang jenguk.. and remember that doa anak - anak la nak pelihara kita di alam barzakh kan.. If we decide that we don't want to get married.. It seems like we did let go of one bonus that Allah gives us.. jodoh lambat tu ketentuan Tuhan.. tapi usaha dan tawakal tu pon penting, betul tak?

Will our love ever reach the 100 anniversary :)
'courtesy of deshow.net'

I remember one of my friend adore this guy dari course lain at my fac.. and she try to be brave.. getting this guy punya number.. and today.. this guy already her fiance'.. :) ump.. tak salah rasenya.. just jaga tatacara.. my friend got help from her friend as well la.. so it can be.. girl try to befriend guy in the name of friendship.. dari menunggu dan menunggu dan tak jadi ape2 pon.. tak salah kan get to know other people, berkawan.. you can learn lots of human character by befriend them.. so, it's true jodoh di tangan Tuhan.. but we can try to seek in this modern world.. at least., if you didn't get a lover, you can get a friend and a contact.. who knows he can help your biz :)

Jun 15, 2010

Satu Majlis Kahwin Pada Wiken Lepas...

Minggu lepas kan.. sminggu Iwan bz.. then wiken suddenly mama nak balik kampung pulak jenguk opah.. kesian dia sensorang je kat sane.. bile sampai die bgtau tadi die tertumpahkan minyak masak panas.. kena kaki dia n tangan sikit.. tengok melecur.. Ump.. kesian opah. Sabtu bawak dia pegi hospital.. Looks like macam it's getting better.. Jadi weekend lepas just habiskan masa kat kampung.. teman opah kat dapur and ajar adik kesayangan yang nak amek UPSR.. susah betul if adik lelaki tak mature ni.. kalau cakap pon die memain je.. ump a 12 years old boy.. what to expect then..

Hari ahad ade kenduri kat rumah jiran belakang.. dia memang jemput kami semua.. Dah lama tak pergi kenduri kat kampung.. feel dia lain sikit ok.. :) If kat kampung sebelah mama.. kat Kuala Dipang ni.. if kenduri kahwin.. dari malam tuh dah ade orang main kompang and bernasyid.. meriah je bunyi.. then dengar la jugak org karaoke dari hari sabtu lagi.. walaupun kenduri hari ahad.. Anak mak cik ni... hehe.. boleh tak aku tak ingat name pengantin.. mak dia name Kak Dah.. dulu dia belajar kat Jepun so dia bawak kawan Uni dia datang tengok kenduri nih.. comel sangat diorang pakai kimono.. so aku pon tumpang ambik gambar ngan diorang.. :) tapi diorang cam malu - malu sikit.. Sronok gak de besh fren dtg dari jauh2.. If blaja oversea leh la.. "padan muke.. dlu dpt gik france tanak gik :p" my friend yg kenal kat italy pon skejap je.. 3 months.. tak la contact sgt.. so I won't expect friends yang jauh2 nak datang... kawan - kawan yg ade pon pasti akan memeriahkan majlis.. :) It just tak ramai yang got a chance like that kan... having special guest.

Ok.. the piccas !

Suasana kenduri.. simple but still everyone have a good time chatting..




Cantik kan this dais.. simple in white...




Ump.. tengok pintu gerbang die... dekat entrance jalan umah pengantin..





Pengantin dah sampai... tapi camera meragam.. banyak pic tak jadi.. :(






Mase kat pelamin... warna grey.. my wedding dress nanti grey or silver jugak... so ok la kan if pelamin kale white




Curik bergambar ngan these Japanese girls :)




Comel kan kimono :)


Anyway.. CONGRATULATION to the bride and groom..  it's a nice wedding.. and so sorry to other wedding yang tak dapat nak attend.. 

-  kak suzy and hubby dekat k.terengganu
-  kak ros and hubby dekat kelantan
-  liyana and hubby at meru ( i really wanted to go but I have to go back to Perak.. so sorry)


Hehe.. this is my 2 darling... anak sedara buah hati sorang nih... Zafran and my lil brother Fikran.. Dah macam adik fikran je zafran ni kan :D tu la... pak su kecik sgt..  Zafran men - men topi my dad and pose to camera... Macam - macam la telatah budak2..


Lil Zafran and Fikran

There will be another 3 wedding this weekend.. tak tau if leh pegi smue.. but at least 2 weddings la.. so, will update on the wedding.. btwn, mahan has start doing my bunga telur and kak dyg told me that my purple dress will be ready next week.. tak tau la bile leh gik tgk.. hope everything good..

Jun 9, 2010

Kisah Kedai Kain..

Ump.. stakat nih aku memang suke jakel.. aku sbenarnya tak penah pon fanatik jakel sebab jakel tu kan dok kat kl.. jauhnya nak pegi.. tup2 jakel bukak blakang UiTM.. huhu.. heaven! Yela.. hari2 pon pakai baju kurung.. so, baju pakai gik opis ari2.. kenalah membanyak kan sikit baju.. (alasan.. :p)

Ramai tak suke jakel sebab staf dia suke ikut sane sini.. tapi rasenya time gik Gulatis shah alam pon camtu gak.. kalo aku just nak tengok2 memang tak besh kalo orang ikut. Tapi kalo memang nak bli kain aku takde la kisah sangat sebab baik de orang nak trunkan kain ... bukak2 tunjuk corak dia.. pastu leh tawar2 sikit.. Ok wat.. Gulatis tak besar cam Jakel kat shah alam ni so Jakel banyak choice.. So, serbu Jakel :p Tapiiah dah bape kali pegi rase pantang larang aku camni.. Jangan pergi hari minggu especially sale.. Gile ramai orang.. nak pilih kain pon payah.. Time break lunch memang aman tapi.. mane de pompuan gik Jakel 1 jam je.. Aku rase aku ske pegi time pas office hour.. tak brape ramai orang n tenang sikit.. cukup la gak mase.. kol 5.00 sampai 7.30 leh dok situ.. kol 8 dia tutup. Nak besh betul2.. cuti hari keje.. hahahaha..

Sbenarnya nak cite pasal Nagoya Shah Alam.. tadi pergi rase cam tak meriah dah cam dulu tapi kalo korang nak kain yang murah cam RM6 semeter.. leh la pergi.. Kualiti.. bagi aku berpadanan dengan harga.. just fine la.. Cuma tadi kawan aku hot gile ngan staf Nagoya.. Smalam dia beli blouse dalam Nagoya.. it happens to be tak muat ngan mak dia.. so dia nak tuka to other size tapi that size takde.. then dia cakap.. if takle refund money nak tukar ngan kain... beriya sales girl tu cakap tak boleh..lain - lain seksyen..  then rujuk  kat supervisor diorang.. supervisor tuh ok je.. suh salesgirl tuh panggil manager... lame ktorang tunggu.. macam lambat2 je manager die nak trun.. siap yang salesgirl tu dh patah balik tempat die n buat tak tau macam dh tak responsible dah.. geram je tengok.. lastnye manager die trun ngan malas2 cakap lasnya boleh tukar ngan kain ela.. member aku carik kain pastuh hilang balik manager tuh.. pastu baru dia dtg settlekan.. Ishk2 tak bagus betul manager camtu and salesgirl camtu... Camne la biz nak maju kalo customer complain pon tak le entertain... 

Ok la.. begitu la kisah kedai kain...

Thoughts and Feelings..

Hari ni hujan renyai - renyai.. Saje terasa nak melayan perasaan sendiri.. Ump, well.. blog is for sharing thoughts and feelings too kan.. Selalunya Rabu keluar dengan Iwan dear.. tapi this week dia sibuk dengan program yang office dia anjurkan... It's a big thing to the company.. My office pon esok ade pelancaran e-aduan.. so, after this boleh wat aduan online.. These days government pon dah more into customers satisfaction.. Maybe sebab prinsip ISO camtu... How quality is being derived kan.. So esok kena la involve bertugas skali.. :)

These days I admit that my life evolve at the same things.. 1st, works.. well, it's a 5 days a week things so pergi pagi.. balik pon senja.. malam dah flat.. getting amused by facebook and blogs.. then there call my bed.. I'm off to bed for another day tomorrow.. Well, I did envy people yang got so high energy that they don't feel tired that they can spend even the ordinary days like this chilling out with friends.. once a week on weekdays maybe ok to me.. that's what I usually do on wednesday night but with my dear fiance.. 

Well, some people may call I'm a person with no life.. what I had everyday is pretty simple.. Friends.. I got friends that I love but honestly we hardly meet.. My school friends that I use to share plates and pillows.. which is true. My matrix friends that I've spend a year with.. My UiTM's friend.. well, 3 years is not a short time for us.. We had good time in those years.. But Iwan has been with me 7 years.. so I did spend my time more with him.. Well, maybe because he's the one yang sudi nak call.. nak go out with me and wants me to temankan.. and the one yang tau how penakut I am when it's come to driving so he fetch me most of the time..dengan my house yang takde transport awam ni.. duk plak ngan parents.. if duk umah sewa tuh lain la kan.. Ump.. dah nampak macam my life always with him.. Even kadang rase macam I did miss out lots of things.. decide plak nak kahwin awal.. But I believe Iwan can make me happy and he always make me happy.. kita pon tak kan dapat semua kan in life.. If kadang - kadang jumpe my friends.. besh.. tapi ramai yang busy with works and life so nak arrange nak kumpul.. susah sikit.. and it happens that time nak jumpe tu la.. my mom nak balik kampung la.. keta rosak la.. itu la.. ini la.. waaa... kadang - kadang je nasib baik.. :(

Pastu wedding.. al maklumla.. baru setaun keja nak kawen.. memang la mama and abah tolong sikit2 tapi kena spare banyak jugak untuk diri sendiri.. nak itu nak ini.. smue orang nak kawen cantik kan.. so honestly this year my budget pon tight sikit so takle la nak wat big plan.. tringin nak ajak close friend datang rumah lepak2 wat BBQ smue.. tak tau la bila akan tercapai..hopefully before wedding.. plus, rumah pon dah start bayar interest so both me and iwan.. berusaha in between wedding and house pays.. so that we don't have to take even a cent personal loan to start life.. Well, tengok jugak kawan - kawan dah bli keta.. enjoy their pays.. gik holiday, concert and extra shopping.. bila pk if habiskan gaji smue.. memang capable to have such that short enjoyment time.. tapi tak salah kan mula - mula susah untuk senang kemudian.. lagipon sy kan orang biasa.. bukannya sentiasa banyak duit..

Ump.. sometimes feel like.. don't want to think about everything.. so just.. make yourself disconnect and feel the world around you.. dan bayangkan diri kat tepi pantai.. memandang laut luas.. sambil membaca novel yang besh.. Indah nya dunia yang relax..

Jun 7, 2010

Bila Semangat Menurun...

Ump.. tak lame je lagi nak kahwin.. 4 months plus.. serious 4 months plus bukan satu tempoh yang lama.. tapi there are still few things yang nak kena sort.. ade lagi benda yang tak settle.. and at this stage.. tak tau lah.. just that my spirit pon macam going down sikit..

I love to see beautiful wedding.. Things that seems perfect but at the same time.. I've watched wedding yang just nice yang tak lebih2 sangat but still it is satisfying to everyone.. Maybe it's me myself yang hard to please.. and everyone around me expecting a wonderful wedding.. My mom even bought lace for her dress for my wedding.. and one of my aunt talk about doing a different than usual dress cutting for my wedding..  A special one I mean.. I gave kain ela to my few cousins which will involve in the flow.. and I know they'll make a nice dress out of it.. I love everyone's spirit when they really take seriously of my wedding.. but sometimes you just got this aww and feel like you yourself not sure if your wedding will look beautiful and you yourself look good on that day... and in the end, what's come to my head after the headache is whatever.. whatever.. because I've tried my best right..

So, there goes at this stage.. I even think of reducing whatever I can.. First, I thought of getting beautiful transperant tent untuk malam nikah.. and it cost almost twice the arabian canopy.. I know I can just kawtim ngan my mom.. so we can just half - half the things because my mom will sponsor the tent at the ordinary cost so if I nak lebih - lebih so I should just add to things.. bila pikir - pikir.. nikah sekejap je.. makan then sibuk2 nak amek gambar merata.. kat pelamin, kat bilik.. bagai.. so, I might not need the tent as that much.. so I can save.. I can use a bit of the extra untuk beli lights untuk sangkut kat pokok depan rumah.. and maybe some candles untuk hiasan to wherever yang boleh.. ump.. maybe I don't need it that much..

Then actually, few things dah disettlekan.. I've paid the final amount untuk dewan on friday.. :) and me and Iwan have send Iwan punya kain untuk buat baju melayu nikah this evening.. so kira ok la kan.. my dad dah cat most part yang patut.. he decide to change all the green to yellow gold..  so that boleh masuk ngan my theme untuk malam brown.. I even ask my dad nak change feature wall sebab nak tukar tempat kepala katil tuh....and dia dah repair - repair rumah semua.. ump.. seb baik gak la org kerja tuh nak dtg hari sabtu.. ingat  nak cat snirik ngan en abg.. haha.. my dad takut tak siap je.. hehe.. next mengemas betul - betul plak nanti n decos..

The one yang dah cat :)



Pastu hari tu sempat gak gik try this baju.. which maybe jadi my baju kahwin.. tapi tak confirm lagi because I'm waiting for the other one yang maybe lebih cantik..  So rupe die.. lebih kurang camni la.. tak grand pon.. biasa je..

tapi corset tuh tak pink la.. silver grey supposely..


Then.. dah contact 2 photographer yang berpotensi untuk Iwan side.. so tengah in discussion and finalize yang mane nak amek.. hopefully by next week confirm most of the things yang belum..

Yang besh today.. I go shopping for kain untuk  opah kaler grey and brown then baju pengapit.. for my dear Asmahan.. kain ela plain dubai satin in pink and grey..

Harap - harapnya.. semua berjalan dengan baik.. :)

Jun 3, 2010

Dear Diary... :)

Hehe.. suke citter princess diaries.. suke when she begins her entry with dear diary.. Saje. It feels such a relief today.. a great one.. this mid month.. It will be like my anniversary of 1 year servicing UiTM.. :) I like that fact.. Up until today.. I'm positive that I can learn more and many things especially in construction field.. Masih terlalu banyak yang perlu difahami.. well, it's not that easy managing the biggest university in malaysia even though just in term of facilities management... Sbenarnye, tenang sikit because finally dah habis dah 2 days talk yg department ktorang buat for engineers  in term of contract management.. memandangkan department aku just 4 orang QS je.. so ktorang pon kenalah berusaha memberi the best one dengan ilmu yang ktorang ade.. which to me.. sangat sy rase segan sbb baru je setahun keja.. n these engineers all senior than me.. tapi bagus jugak in terms of public speaking and confidence to talk about contract. Seb baik de bos nak cover.. hehe.. so the perfect difficult answer always come from her :) neway, i'll learn more things as moving along...

Smalam tgk cite Prince of Persia.. besh nya.. to me, sgt puas hati.. I've watch Robin Hood before. Besh.. but I think I prefer prince of persia.. maybe because it's more unexpected :) Smalam jalan - jalan ngan en abg sambil pk... bagusnya wednesday movie murah sbb it's like middle of the week untuk release stress after 3 days working.. so kire ok la kan.. and my fav place always the curve..

Last Saturday pon singgah curve lepas balik dari perak.. Iwan bawak camera plak.. so dia snap a few pics.. hehe.. takde keja nak posing2 kat situ.. huhu.. tapi tak kire.. sebab my blog then nak paste jugak gambar.. besh tau bile ade fiance pandai amek gambar.. hehe.. nanti weekend nak ajak en abg gik putrajaya plak. die kate de pesta nasi lemak.. yeke.. kalo betul bagus la.. :) dah lame die nak cari nasi lemak sedap... tak bleh amek gambar snirik2 je ke :p pernah tau dia kate.. susah - susah kite gune tripod je la if nak add pic kawen.. :p ade ke plak.. hahha


Suke background pic ni..



posing control la.. :p




jgn marah.. jd model en abg snirik.. die wat testing lens plak :D

 Ok la.. daripada prasan lame2 baik la end the topics.. hehe..